ÝYÝ PARTÝ MERSÝN ÝL YÖNETÝMÝ MERSÝN BASINIYLA BULUÞTU
ÝYÝ Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Cenk Özatýcý, ÝYÝ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz ve Genel Baþkan Baþdanýþmaný Fevzi Karaca, Mersin Ýl Yönetimi ile birlikte Mersin Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek basýn mensuplarýyla bir araya geldi.
ÝYÝ Parti Genel Baþkan Yardýmcýsý Cenk Özatýcý, ziyarette konuþtu ve “Kitlesel göç aldýðý zaman bir memleket bütün dünyada akademik literatürde makalelerde en üst düzey kitaplarda ders kitaplarýnda þunu söyler. Eðer bir memleket ülke olsun þehir olsun fark etmez. Çok yüksek kitlesel göç alýrsa ilk önce tepki ve verecek ve en çok maðdur olacak kesimler orta ve alt gelir grubudur. Çünkü orta ve alt gelir grubu emeðiyle yaþadýðý için kitlesel göç alan bir memlekette de emeðin deðeri ucuzlayacaðý için öyle bir yerde orta alt kesimler maalesef iþsizlikle ve emeðin deðerinin ucuzlaþmasýyla beraber bir yoksullaþmaya doðru sürüklenirler. Ayrýca okullarda, hastanelerde ki bu Mersin'de için de geçerli bir yýðýlma olur. Ve orada aslýnda oranýn vatandaþlarý, oranýn memleketlisi kendi vilayetinde, kendi topraðýnda 2. sýnýf vatandaþ gibi muamele görmek zorunda kalýr. Dolayýsýyla Mersin'in bir diðer sorunu da kontrolsüz göç, göçle birlikte þehrin dokusunun bozulmasý” dedi.
Özatýcý ayrýca, Türk vatandaþlarýnýn alým gücünü arttýrmayý hedefleyecek bir siyasi vizyonla bu siyaseti yapacaklarýný söyledi ve “Türk milletinin yüce istikbali için. Bugün Türkiye'de TÜÝK rakamlarýna göre konuþuyorum. Devletin resmi verilerine göre konuþuyorum. Bugün Türkiye'de çocuklarýmýzýn yüzde 88'i düzenli olarak balýketi ve kýrmýzý et tüketemiyor mesela. Ama ayný zamanda siz Milletinizin evlatlarýna eðer kýrmýzý et ve balýk eti tüketmesini temin edemiyorsanýz, düzgün bir eðitim veremiyorsunuz. Çocuk, bebek elinize doðuyor hastanede, bebeðinizi koruyamýyorsanýz, büyüyor, okula gidiyor, okulda koruyamýyorsunuz. Üniversiteye gidiyor, KYK veremiyorsunuz, burs veremiyorsunuz, mezun oluyor, iþ bulamýyorsunuz. Mülakata giriyor, torpilde elenmesine vesile oluyorsanýz o zaman sizin milliyetçiliðinizin de zerre risk bir önemi yoktur. Çünkü milliyete faydasý olmayan milliyetçilik olmaz” diye konuþtu.
SUN RTV | Mersin | Kurumsal Web Sitesi | www.sunrtv.com.tr | © Copyright 2021-2026 Tüm Haklarý Saklýdýr.
URA MEDYA


